torsdag 24 september 2015

Tacotårta





  • ca 500 g nötfärs 
  • 1 msk olja 
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 2 dl vatten 
  • 340 g majskorn 
  • 600 g Chunky Salsa 
  • 320 g tortillabröd 
  • 100 g riven ost 

Sallad

  • 1/2 isbergssallad 
  • 1 msk vitvinsvinäger 
  • 1 msk olja 
  • salt och peppar 

Till servering

  • 1/2 gurka 
  • 1 1/2 dl gräddfil 


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och häll sedan på vattnet. Låt koka ca 5 
    minuter.
  3. Låt majsen rinna av och rör ner hälften av den och all salsa i färsen.
  4. Varva tortillabrödet i en ugnssäker form med färs och lite av osten och avsluta med ett lager ost.
  5. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Sallad: Strimla isbergssalladen och blanda med vinäger, olja, salt och peppar.
  7. Till servering: Skär gurkan i tärningar.
  8. Servera tortillan med gräddfil, majs, gurka och salladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour 
Supreme (innehåller soja).

// Nine, @signeoakstar på Instagram, Signe Oakstar på YouTube, även bloggens ägare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg